Bingo på webben ger mer flexibilitet

Att spela bingo på nätet har blivit väldigt populärt. Svenska bingospel har jämt haft många medverkande och fler har de blivit sedan det blev möjligt att spela bingo på internet. Precis som allt spelande har ökat drastiskt sedan webben gjorde det genomförbart att spela komfortabelt hemifrån sitt eget vardagsrum, så har bingo även vuxit till ett oerhört koncept som i stort sett samtliga känner till.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Bingo går ut på att man köper en bingobricka som är förtryckt med en del sifferrader, dessa är koordinerade med hjälp av bokstäver så att varje ruta på brickan har en siffer-bokstavskombination, t ex B12, eller E8. En bingovärd läser upp framslumpade kombinationer och bingospelaren markerar i sin tur den motsvarande rutan på sin bingobricka. När man har fått en komplett rad så skriker man ut «BINGO!» i bingohallen och den som först får bingo är i regel huvudvinnaren.

När man spelar bingo online så sköts allting med hjälp av datorn, så det finns ingen risk att man skulle missa någon utdelning. En aning av det sociala som följer med fysisk bingo i en bingohall går ju förlorat när man spelar bingo online, men upplevesen är ännu rafflande samt upplyftande.

Samtliga spelsajter värda sitt namn, såväl svenska som utländska, har en avdelning för bingospel. Sedan finns det spelsajter som naturligtvis säljer sig som bingosajter först och främst, några av dessa i Sverige är Ladbrokes Svenska Bingo, Caliber Bingo och Ladbrokes Svenska Bingo.

För att kunna spela bingo online så behöver man införskaffa ett medlemskonto på en spelsajt som erbjuder bingospel. Detta är i allmänhet mycket enkelt och tar fem-tio minuter. Sedan för man in lite pengar på sitt spelkonto och kan börja spela bingo omedelbart.

När man skaffar ett nytt spelkonto så bör man jämt jämför de olika sajterna först och en av de viktiga aspekterna att undersöka är vilka typer av bingobonus som erbjuds. Flera gånger kan man få en stor bonus på sin allra första insättning, vilket skänker en massa gratisbingo att njuta av. Detta är självfallet bra för att man får extra pengar att spela för, men det skänker en även en chans att testa lite olika bingospel innan man börjar spela för de pengar man har tagit från sina egna.

Bingo har i Sverige anor från 1960-talet. Det blev omedelbart ett oerhört uppskattat koncept och med Bingolotto på 1990-talet var det över en miljon människor som spelade bingo varje vecka. Det populära TV-programmet som förenade personer över samtliga gränser och bjöd på allting från miljonvinster till uppträden av världsstjärnor leddes under sina glansdagar av Leif «Loket» Ohlsson. Bingolotto finns än idag, men har betydligt mindre publik än tidigare, måhända för att folk föredrar att spela bingo på nätet istället för framför TV:n.

Kravet på flexibilitet i vardagen är idag väldigt höga vilket är den förmodligen största anledningan till varför bingo på webben har blivit så omåttligt populärt.