Glada baby med Bingo i bilen

I AMERIKA kallas det för Roadkill bingo och det är en bäst beteckning på hurdan ett spel kan få barnen att ha kul och vara upptagna under långa bilturer.

Roadkill bingo är ett spel där bilderna utav 24 annorlunda djur placeras slumpmässigt i ett rutnät, tryckt på ark eller kartong.

När ett av de utvalda exemplaren av en av dessa kreatur syns så markeras detta av en utav spelarna med någon typ utav skrivdon.

Små pokerchips kan oxå användas för att beteckna markerade djur, men gupp i vägen gör detta till ett mindre bra val.

Traditionellt är det bara den första personen som upptäcker djuret som får markera analog bild.

Som i vanlig bingo är syftet med spelet att hitta en sekvens utav fem djur som är i samma rad eller kolumn på bingobrickan.

I samma stund som fem i rad uppnås, är spelaren skyldig att skrika “bingo”, bra och explicit, samt spelaren sägs få “fått en bingo. ”

Priser för bingo är symtomatiskt beslutat före påbörjandet av varje spelomgång.

Markering av fem djur i rad vars bilder är längs en diagonal på ett kort räknas oxå som en bingo.
Fyra hörn kan oxå räknas som en bingo.

Centret är mestadels fritt, vilket innebär att inga djur ska upptäckas för att accentuera det.

Tvist och gräl kan uppstå i baksätet när ett djur är markerat men som inte tekniskt klassificerats som ej bör varit det, samt när två spelande besökare samma tid får Bingo.

Lirare i framsätet innehar en beredd favör, dock behöver föraren få någon annan märka sitt kort.

Modeord bingo

Modeord som nyttjas i bingo är ett bingo-liknande spel där deltagarna förbereder bingobrickor med slagord och kryssar dän dem när de yttras under en händelse, till exempel ett konferens eller anförande.

Målet med spel är att pricka av ett predisponerat antal glosa i rad och efter skrika “Bingo! ” (Eller “Skitsnack! “).

Modeord bingo spelas vanligt i belägenheter där publiken upplever att talaren, i ett försök att dölja bristen på verklig erfarenhet, bara sprutar ur sej en mängd slagord framför än att ge information eller idéer utav reell värde.

Affärsmöten ledda av inbjudna talare eller anmärkningsvärda personligheter från högre opp i löneskalan träffa ofta som ett bra tillfälle, eftersom det språk som används av dessa mestadels innehåller förutsägbara hänvisningar till svårbegripliga affärsidéer, som är perfekt för bruk i skapandet av bingobrickor med skitsnacksord.

En viktig del av spelet är att inneha modet att faktiskt skrika “Bingo! “.
För att avstyra de tillrättavisningar som sannolikt skulle bli följden av det får deltagarna titta på varandra och tyst forma ordet “Bingo”.

En val version kräver att den person som har uppnått bingo höjer sin hand och nyttjar ordet “Bingo” i ramen för en kommentar alternativt fråga.

Några exempel på en liten bingobricka med blaja:

Användarcentrerad, klinisk styrning, skalbar, strategisk, milstolpe, relation, organisk, bandbredd, riktmärke, tänket.

Modeord Bingo skapades 1993 av Silicon Graphics Principal Scientist Tom Davis, i kooperation med Seth Katz.

Begreppet populariserades av en Dilbert band i 1994, där karaktärerna spelar detta under ett kontorsmöte.

Ett dokumenterat föredöme inträffade när Al Gore, då vicepresident i AMERIKA, känd för sin liberala användning av annorlunda hypade teknikslagord, talade på MIT: s 1996 examen.

Hackare hade delat ut bingobrickor som innehöll slagord till examensklassen.