Lotterier Hurdan allt började Del 2 av 8

• Första noteringar om lotterier att offerera till salu

• Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande är.

• När det moderna Lotto föddes.

• Frankrike, 1539-1789

• Det första franska lotteriet, detta ansats var ett misslyckande,

• England, 1566-1826

• Dessa mäklare blev snart de moderna börsmäklarna

• Den engelska statens Lottery fanns från 1694 till 1826.

De första noteringarna om lotterier att erbjuda biljetter till salu med priser i form utav pengar hölls i det 15th århundradet.

Olika orter höll offentliga lotterier att samla in pengar till stadens befästningar samt för att assistera de fattiga.

Stadens register Gent, Utrecht, samt Brygge tyder på att lotterier kan vara ännu äldre.

En post daterad 9 maj 1445 på L’Ecluse hänvisar till att ackumulera in pengar för att bygga murar och befästningar i staden, med ett lotteri på 4304 biljetter samt totala prissumman på 1737 floriner.

I det 17th århundradet var det ganska standard i Nederländerna att arrangera lotterier för att samla in pengar till de fattiga alternativt för att samla in pengar för alla varianter utav offentliga användningar.

Lotterier visat sig vara mycket populära och hyllades som en smärtfri design av beskattning.
Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som ännu finns.

Den första registrerade italienska lotteriet hölls den 9 Januari 1449 i Milano anordnat av Golden Ambrosian republiken för att finansiera kriget mot republiken Venedig.

Det var i Genua som Lotto blev mycket poppis.

Människor användes för att investera på namnet på Stora rådets ledamöter, som samtliga drogs av en slump med fem av 90 kandidater var sjätte månad.

Denna art av spel kallades Lotto alternativt Semenaiu.

När människorna ville satsa oftare än dubbelt per år, började de ersätta kandidaternas beteckning med nummer och det moderna Lotto föddes.

Frankrike, 1539-1789

Kung Frans I av Frankrike upptäckte lotterier under sina kampanjer i Italien samt beslutade att arrangera ett sådant lotteri i sitt imperium för att assistera de statliga finanserna.

Det första franska lotteriet, Loterie Royale, hölls i 1539 och godkändes med edikt.
Detta ansats var ett misslyckande, alldenstund biljetterna var mycket kostsamma och de sociala klasser som hade råd med dem motsatte sej projektet.

Under de två därnäst århundradena förbjöds lotterier i Frankrike alternativt, i somliga fall, tolererades enbart med begränsningar.

England, 1566-1826

Ehuru den engelska regerngen troligen främst experimenterat med lotterier samt dylik dobbel, är det första noterade officiella lotteriet som startades utav furstinna Elizabeth I, år 1566, samt drogs i 1569.

Detta lotteri var för att samla in pengar för “reparation av skatter och stärka riket och sådana saker. ”
Varje biljett innehavare vann ett kostnad, och det totala värdet av priserna motsvarade de pengar de satsat.
Priser var i form utav silver plattor och övriga värdefulla råvaror.

Således var lotteripengar staten fått in ett räntefritt lån till regeringen under de tre år som biljetterna såldes.

Under efteråt år sålde regeringen korrekt bit till mäklare, som i sin lycka anlitade agent samt löpare för att sälja dem.

Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklare för annorlunda kommersiella satsningar.

De flesta människor hade ej råd med hela kostnaden för en lottsedel, så mäklare skulle sälja aktier i en biljett, vilket resulterade i biljetter som utfärdats med en notering som “sextonde” eller “tredje klass. ”

Flera privata lotterier hölls, bland annat för ackumulera in pengar till The Virginia Company of London för att stödja sin bosättningspolitik i Usa på Jamestown.

Den engelska staten Lottery fanns från 1694 till 1826.

Alltså fanns detta engelska lotterie i över 250 år, tills regeringen under konstant tryck från oppositionen i parlamentet, förklarade ett final för lotteriet 1826.

Detta lotteri hölls till hån utav samtida kommentatorer som “den sista batalj spekulanter om allmän godtrogenhet för popularitet till sin sista döende lotteri. “