Lotterier Hurdan allt började. Del 5 utav 8

Förväntad värde av lotteri

Det förväntade värdet utav lotteri spel är mestadels särskilt låg. I USA, är ett förväntat värde på 50% utav köpeskillingen bara tillgänglig i de små utbetalningar, ej i jackpot spel.
Till exempel, när en spelande kunder handlar en “pick-4” lott för $ 1, 00, kan han få en biljett med ett förväntat nytta på endast $ 0, 50.

På grund av detta är köp utav en bit ett minskat värde av köparens förväntade substansvärde.
Detta står i skarp kontrast med finansiella värdepapper som aktier samt obligationer vars priser är teoretiskt baserat på deras ekonomiska nytta, som bedöms utav marknaderna vid varje given tidpunkt.

Lotterier beskrivs alltemellanåt som en regressiv skatt, alldenstund de mest benägna att köpa biljetter, samt att spendera en större andel av sina pengar på dem, är oftast de mindre bemedlade människorna.

Det är också mestadels sett som en volontär uppbörd.

De astronomiskt höga oddsen att vinna mesta vinster innehar oxå lett till epitet av en “skatt på dumhet” och en “matte skatt” (eller bägge tillsammans epitet ger “skatt på matematiskt olämpliga”).

Ehuru användningen av ordet “skatt” ej är helt adekvat, är dessa beskrivningar avsedda att antyda att lotterier är statliga-sanktionerade verksamheter som kommer att locka bara de människor som misslyckas med att begripa att inhandla en bit är en dålig ekonomisk fastställande.

Realitet är att efter att hänsyn gripen till nuvärdet utav ett bestämd lotterivinst som en endaste klumpsumma cash betalning, inverkan av eventuella skatter som kan gälla, samt sannolikheten för att avskilja priset med övriga vinnare, , är det ej ovanligt att finna att en biljett för ett större lotteri är värt mindre än en tredjedel av dess inköpspris.

Med andra ord, om en lott kostar US $ 1 till förvärv, kan dess verkliga ekonomiska nytta bara US $ 0, 33 eller så vid köptillfället.

Givetvis är detta bara ett hypotetiskt föredöme, samt det verkliga värdet beror på detaljerna i var lotteri.

Vissa lotterier kan offerera biljetter som är värda kortare tid än 20% utav deras kostnad, medans andra kan vara värt mer än 50%.

För att ackumulera in pengar, måste lotterioperatörer erbjuda biljetter värda mycket mindre än vad man betalar för dem, så lotteriet är ett dåligt alternativ för besökare som försöker komma ut som nya miljonärer.

I en berömd evenemang, köpte en polsk-irländsk affärsman vid beteckning Stefan Klincewicz opp nästan samtliga 1. 947. 792 kombinationer att få på det irländska lotteriet.

Han och hans medarbetare betalade mindre än en miljon irländska pounds när jackpotten uppgick till 1, 7 miljoner.
Det fanns tre segrande biljetter, men med “Match 4” samt “Match 5” priser, gjorde Klincewicz en liten avans totalt.