Lotterier Hurdan allting började Del 8 utav 8

Här tar vi en titt på:

• Ersättning av vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

• I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Ersättning utav vinster

Vinster behöver inte erforderligt betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på flera lotteri deltagare.

I vissa länder, får vinnaren välja emellan en livränta betalning och en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant alternativt engångsbelopp) är ett “mindre” belopp än det annonserade (livränta) jackpotten.

När detta varierar en del avhängig på land och företag och hur vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med cirka 1/3 utav den annonserade jackpotten.
Därför kan en vinnare utav en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter räkna med sej $ 33. 333. 333 netto sedan aktuell inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer att få det maxima beloppet betalas detta oftast ut under en cykel av 20 till 30 år.

Somliga lotterier särskilt de som offererar ett livstidspris, offererar ej ett klumpsumma alternativ.

På somliga onlinelotterier, är de årliga betalningarna endast $ 25. 000, med en saftigare ersättning under det sista året.
Denna art utav avbetalning ofta händer igenom investeringar i regeringsstödda värdepapper.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina slantar igenom en försäkrings backup.

Men det är så flera vinnare som väljer en klumpsumma, alldenstund de tror att de kan få en bättre avkastning på sina investeringar på annat mjälthugg.

I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara, så det är inga skattekonsekvenser att fundera på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien samt Förenade kungariket betalas alla priser bums ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är alla vinster skattefria och vinnaren kan välja att få ett engångsbelopp eller livränta med avseende på Jackpottvinster.

I AMERIKA har federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje andel i utbyte mot rätten till lotteri livränta inte är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Snarare är en klumpsumma föremål för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det ej är vinstlott för ett lotteri, Lotto alternativt Bingo nyttjas jackpotten till en så kallad Rollover, då priset förs över till därnäst vecka och detta kan mestadels medföra ansenlig ökningar i vinster.

Om ett lotteri träffar en viss tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån utav vinnare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning av den 22 september 2007 ledde detta till att alltsammans 20 vinnare delar en Betydelse Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 fann Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mall i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes utav Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, och blev det första spel någonsin att stoppas på grund av detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, förut statistik professor, hade vunnit fyra annorlunda jackpots på flera miljoner dollar i Texas från förvärv av annorlunda skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mönster till var och när de segrande lotterna såldes, och att professor Ginther hade räknat ut detta mönstret.
Detta var som man allaredan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hurdan det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo samt dagens spel online med alla dessa typer att få på internet samt med skraplotter som är en ganska så modern design utav spel.