Skrapa triss för att förhöja dina chanser att vinna miljoner

Flera av oss drömmer om att vinna på Triss. Ett stort bidrag i kassan utan större ansträngning är vad de allra flesta av oss förmodar gör lyckan komplett. Många människor vill resa, köpa ny bil alternativt båt, investera pengar för framtiden, skänka pengar till bättre behövande, starta ett företag, förnya garderoben… ja, möjligheterna är egentligen oändliga när det handlar om att sätta sprätt på pengar.

Att vinna på Triss öppnar dörrarna för mycket som förr känts som avlägsna drömmar, speciellt om vinsten hamnar i händerna på en typisk arbetare som dag ut och dag in följer samma mönster och lever på samma budget. Dröm blir till verklighet. Skraplotter mer fakta.

Att vinna på Triss är i själva verket relativt lätt, cirka var femte lott skänker utdelning. Dock så är de flesta vinster mindre, från 25 kronor och uppåt, men man blir ju inte direkt miljonär av att vinna 25 kronor på Triss.

Vill man inbringa större vinster så är det desto knepigare, för de är sällsynta. Har man tur så skrapar man fram tre TV-rutor vilket innebär att man ges ytterligare en lott att skrapa – från en livesänd TV-soffa. På TV-lotterna är minsta vinsten 50 000 kronor och högsta 50 000 kronor per månad i 25 år. Dessa månadsvinster ges man ifall man skrapar fram summor inuti klöversymboler. För många människor är månadsvinsterna de allra mest eftertraktade med tanke på att det inte enbart ger en en massa pengar utan även stabilitet och trygghet för många år framöver. En miljon kronor är tyvärr lättare än man kan förmoda att sätta sprätt på, men en rejäl extrainkomst är tryggare.

Triss omsätter 3 miljarder kronor årligen och ca hälften av denna summa går tillbaka till spelarna. De som sannerligen kan säga sig vinna på Triss är alltså spelföretaget Svenska Spel som ligger bakom trisslotten.

Det finns självfallet ännu fler skraplotter på marknaden än Triss, men Triss är den mest populära. Detta beror dels på liveskrapningarna i TV, men också på alla de kittlande reklamerna man märker av i samhället, vem minns t ex inte det klassiska Triss-citatet «Plötsligt händer det!»? En annan svensk skraplott är TIA, som kostar tio kronor och ger vinst på upp till 200 000 kronor. Tialotten har alltså lägre pris än Triss, men dessutom lägre vinstsummor.

Tanken på att vinna på Triss är vad som får oss att lägga pengar på dessa små skraplotter regelbundet. Många gör det rituellt varje dag, vecka eller månad, medan andra gör det mer sporadiskt, när de får ett infall. Somliga gör det i par, andra för sig själv. Några gillar att skrapa virtuella lotter på webben samtidigt som andra föredrar de traditionella papperslotterna. Hur man än skrapar sin lott så är det en omständighet som förenar alla som spelar, nämligen drömmen om att vinna stort på triss.