Konsumentverket ryter till när Betsson utnyttjat sin markställning så att en spelberoende spelat bort sex miljoner

En man som varit kund till Betsson i sju år har anmält spelbolaget till konsumentverket. Spelberoendet ökade och ökade under 4 år tills mannen helt förlorade kontrollen över sitt liv och sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv marknadsföring att spela mer och mer.

Mannen har spelat för större och högre summor, opp till 220.000 kronor dygnet. På ett litet antal år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Mannen berättar att han innehaft VIP-status hos Betsson som en av deras bästa kunder.

Betsson skickade ofta flera mejl i veckan eller varje dag och ringde upp honom om han vann med specialerbjudanden om mer spelande för vinsten. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, oftast med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Mannen fick som regel kort tid på sig att spela opp bonusarna.

Konsumentverket anser att ett spelföretag är i en maktställning till en användare med spelberoende. Konsumentverket bedömmer att Betsson utnyttjat sin maktställning över den spelmissbrukande konsumenten så han spelat bort 6 miljoner kronor.

Spelbolagens reklam inte får utformas på ett för påträngande sätt, skriver Konsumentverket. Annonseringen får inte selektivt riktas mot svaga och extra utsatta målgrupper i samhället. De e-brev som har sänts till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “annat aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Spelbolaget betsson förstod eller borde ha förstått att han inte hade kontroll över sitt spelande, säger Konsumentverket.

I Internetspelande har spelföretagen dataanalysbaserade metoder att kartlägga en spelares spelmönster. Det borde ge möjligheterna, menar konsumentverket, för spelföretagen att upptäcka spelberoende hos spelarna.

En som försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas är Nyhetsföretaget Siren. Detaljerad information på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Betssonproblem poppar upp på Internet

Betsson är i kamp med många fler än Konsumentverket.

Reklamwebben i Svedala för också sin kamp mot Betsson som de har ett krav på 15 miljoner på.
Ytterligare information finns på https://reklamwebben.com.

På många svenska informationssajter finns varningar att satsa på Spelföretaget betsson och Betsson olika spelbolag som Betsafe, Norgesautomaten med flera. Detta är icke en hemsida, snarare hundratals.

Lirare som vägrats få utbetalt sina vinster finns på Konsument Europa. För att satsa hos Betsson måste konsumenten acceptera ett finstilt avtal på nära nog 30 sidor. När spelaren gjort detta har Betsson legal rätt att om man så vill konfiskera spelarens samtliga pengar och vinster, oberoende av summans storlek.