Slot maskin är en modernare enarmad bandit

En slot automat är en spelautomat som går ut på att man trycker på en knapp alternativt drar i en handtag för att få ett mängd hjul att fungera samt ta mark på vissa symboler som i somliga kombinationer ger vinst.

Slot maskinernas stamfader är enarmade banditer som skapades i 1800-talets USA. Då var spel maskinerna förstås mekaniska med tre hjul samt en hävarm som satte igång spel. Namnet «enarmad bandit» fick spel av samtliga tjuriga förlorare som kände sig rånade på sin insatssumma.

Klicka på mats Wilander för att spela slotmaskin på Expekt bonus

Idag är de allra flesta slot maskiner elektroniska samt allra flest spel genomförs på internet. Man klickar med datormusen för att få hjulen i rullning och medans en speciell art av slot maskin stannar av sej själv så finns det andra som låter spelaren göra det jobbet också.

En slot apparat på internet funkar precis som en fysisk apparat vad gäller insatser, vinster och kombinationer, men utbudet på online är betydligt större och mer varierat än det som finns i spelhallar – av det uppenbara skälet att virtuella slot spel inte tar upp någon kroppslig plats eller kräver samma art av bidrag.

Vill man agera på en slot maskin, men utan att betala insats alternativt ha ett litet antal ambitioner att vinna pengar på det, utan mest för att det är festligt, så kan man spela gratis slot spel. Det finns massor av sajter som offererar avgiftsfri slot, också de största spelsajterna brukar bevilja en spela hur mycket gratisversioner man önskar.

Är man en riktig slot maskin entusiast och därjämte ett geni på datorer så kan man ta fram egna slot spel och avyttra till de stora spelbolagen, det är många ungdomars dröm att bliva just spelkreatörer men konkurrensen är förstås stenhård samt jobbet kräver en fullkomlig del passion och snillrikhet.

Många av världen slot maskin älskare fastnar i beroenden, man lirar och spelar och slutligen har hobbyn eskalerat till något okontrollerbart. Spelberoende kan drabba nästan vem som helst, burgen som arm, ung som gammal och sällskaplig som enstöring.

De stora spelbolagen har en skyldighet att göra vad de kan för att undvika att deras spelare hamnar i beroenden, men allt händer så anonymt idag att det är mycket svårt att avskilja avhängig från förtjusning.

För att undvika att hamna i spelberoende så kan man varje vecka få en förutbestämd spelsumma på sitt spelkonto som man inte får lov att accelerera. Man kan t ex bringa över en fast summa slantar till sitt spelkonto var måndag, dessa har man sedan att spela för, men inte mer.

Vissa tittar på vinster som förbjudna spelpengar, medans andra anser att samtliga vinster får spelas opp – det beror en del på hurdan man tittar på sitt spelande. Mer tips här
Om spelandet är ren underhållning så kan man agera opp sina vinstpengar, men spelar man med fantasier om att vinna slantar, så ska man nog låta vinsterna sättas in på sitt privatkonto före de spelas opp.

Att spela slotmaskin spelautomat apparat ska vara festligt, inte en jakt på rikedom. Blir man rik på sitt slot maskin spelande så får man se det som en fantastisk bonus.