Vinn på lotteri och få ett rikare liv

En frände till mig berättade för mig att folk var uppradade i 10- personers vidd till hennes butik där hon bland annat sålde lotto.

De ville handla talonger till vad de hoppades skulle vara den segrande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade slantar för en chans att bli en vinnare.

Medans de flesta människor känner till att slantar inte ensamt kan ge fröjd, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de större människor som i själva verket redan innehar nog med pengar är mer tilltalade av att få mer.

Tydligen håller de större med Mae Wests iakttagelse: “Jag innehar varit rik samt jag innehar varit arm.
Och rik är bättre “.

Alternativt antagligen Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en chans att bevisa att slantar ej kan göra jag lycklig”. Bra sajt

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha sagt ”Hellre rik och frisk i baksätet på en Jaguar än arm och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta av oss innehar kommit att inse: ”Rikedom är ej en fråga om att inneha massor utav mycket, det handlar om att äga vad man vill ha”.

Och John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), genom att rekommendera en annan art utav rikedom definierat i termer utav vänlighet, klokhet, känslighet och gudsfruktan.

Slantar antagligen ej kan inhandla fröjd eller kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan handla ett bättre liv: rika folk lever nämligen längre än fattiga människor.

Forskning tyder på att individer med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Också när källan till rikedom är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En undersökning utav lotterivinnare visade att slantar i sej minsann ej handlar veckor, månader, men flertal år utav extra liv.

Det är förhållandet emellan pengar samt övriga don som är nyckelfrågan, att balansera vad vi absolut ska för oss själva samt vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara anledningen till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år efter, nämna Aristoteles att människor hade förstörts utav sina pengar, men nämnde att det var svårt, om ej omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att klara en harmoni emellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav balans emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, tro, fitness, familj samt regelrätt samt vardaglig utbildning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle och andra innehar sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Även om om man innehar vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, ansats att hålla allt i sitt sammanhang.

Ehuru du idag kan leva längre, samt du idag är en besegrare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina pengar, behöver man inte en giga dollar”.